Schathuis Glimmen
Logies & Ontbijt
Stalling & Voer
Let op: De Bed&Breakfast is per 1/1/15 gestopt!Aan de rand van de beboste westzijde van de Hondsrug, op de grens van Groningen en Drenthe, vindt U gastvrij onderdak in het Schathuis: een boerderij (Rijksmonument) op het historische landgoed "Huis te Glimmen".
De accommodatie is gelegen ca. 10 km ten zuiden van de stad Groningen, en is goed bereikbaar per voet, fiets, paard, koets, openbaar vervoer en auto. Diverse doorgaande wandel- / fiets- / men- en ruiterroutes (Pieterpad, Drenthepad) lopen langs - of in de nabijheid van - het landgoed.
Aan deze B&B is door de Nederlandse Hotel Classificatie een hotelster toegekend.De eigenaars van het schathuis, de familie Nijboer - Haack, hebben 3 gelijkvloerse gastenkamers met elk 2 bedden voor U ter beschikking.
De logeercapaciteit van deze kamers kan desgewenst worden uitgebreid tot (in totaal) 10 bedden. Daarom is deze accommodatie ook een uitkomst voor bewoners van Haren, Paterswolde/Eelde, Glimmen en nabijgelegen plaatsen die in hun eigen huis te weinig logeergelegenheid hebben: zij kunnen hun familieleden nu tegen billijke tarieven in de nabije omgeving onderbrengen!

Elders op deze site vindt U informatie over openingstijden en reserveringen en nog meer foto's.

Vanuit de slaapkamers, de gastenzitkamer en vanuit de ontbijtruimte op de deel heeft U een prachtig weids uitzicht op de tuin met vruchtbomen en beukenhagen, de paardenstallen, de weilanden met houtwallen en bosrand en de Drentse Aa met nevenliggende natuurgebieden.

Voor 2 4 paarden is er voer (hooi, brok) en stalling (boxen onder dak, of in de weide) mogelijk, alsmede gebruik van de buitenbak (20 x 36 m).

Voor maaltijden kunt U terecht in restaurants te Glimmen, Haren, Paterswolde/Eelde of Groningen, of u kunt een pizza of pastagerecht laten bezorgen.

In de omgeving zijn veel mogelijkheden op het gebied van natuur, cultuur en overige recreatie (bijvoorbeeld watersport op het nabijgelegen Paterswoldse Meer).
Informatie hierover ligt voor U klaar in het Schathuis.

Op deze site vindt u ook een routebeschrijving en informatie over het openbaar vervoer.

Telefonisch verstrekken wij U graag verdere inlichtingen. Om teleurstelling te voorkomen raden wij U aan, Uw accommodatie tijdig te reserveren. Reserveren per e-mail is niet mogelijk.

Graag tot ziens,
Familie Nijboer - Haack
Meentweg 26
9756 TB Glimmen
Telefoon: 050 - 4062543
bij geen gehoor: 06 - 51816591
Fax: open op aanvraag